הריון אחרי הוצאת מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

06/08/2015 | 19:17 | מאת: מ.

שלום רב לפני חודשיים עברתי לפרוסקפיה עם פתיחת רחם בה הוצאה מיומה שדחקה את החלל. אני מרגישה מצויין ובביקורת אצל המנתח נאמר שההחלמה של הרחם מצויינת. האם אפשר להתחיל לנסות להכנס להריון? יש בדיקות שניתן לעשות על מנת לוודא את חוזק הרחם והתפרים לפני שמנסים? ואם אכן יהיה הריון שיקלט מעט פחות משךושה חודשים מיום הניתוח, האם יש לכך חשיבות דרמטית? תודה רבה. מ.

אין תשובה חד משמעית בנוגע לזמן שדרוש בין ניתוח לכריתת מיומה להריון. מקובל לחשות ששישה חודשים זה סביר. יש מספר פרמטרים החשובים כמי מה היה הגודל של השרירן. האם חלל החרם נפתח, איך בוצעה התפירה ועוד...

15/08/2015 | 16:08 | מאת: מ.

חלל הרחם נפתח ןמתפח על ידי תפר פנימי נספג. כך גם חתכים הנוספים (בפופיק ובשני צידי הבטן התחתונה) גודל השרירן היה 7X9 ס"מ.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם