שרירנים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

17/12/2014 | 10:19 | מאת: ש

שלום, אני בת 28, נשואה ללא ילדים, לאחר אולטרסאונד נצפו מס' שרירנים אינטראמורליים ברחם הדוחקים את הרירית 1- 63*60 מ"מ בקיר אחורי. 2- 44*43 מ"מ בקיר קדמי. 3- 38*39 מ"מ בקיר קדמי. לאחר ייעוץ אצל מומחה המליץ על ניתוח לכריתת השרירנים בפתיחת בטן. האם לאור הנ"ל תישקל פרוצדורה ניתוחית חלופית עבורי? ברצוני לציין כי אני מנסה להרות מזה 9 חודשים,ללא הצלחה.הספקתי להיות אצל רופא נוסף שמתמחה בין היתר בשרירנים,לאחר בדיקה נאמר שהרחם מוגדלת זהה בגודל ל4 חודשים של הריון,כעת הומלץ על לפרוסקופיה לכריתת השרירנים.וכאשר שאלתי על ניתוח רובוטי לכריתת שרירנים אמר שאין הבדל בין שתי הגישות בידיו של מנתח מיומן.כעת אני חלוקה בדעתי כיצד עליי לפעול,באיזה גישה ניתוחית עליי לבחור מאחר ובייעוץ אצל מומחה אחד הומלץ על ניתוח בטן פתוח וכעת הומלץ על ניתוח לפרוסקופיה לכריתת השרירנים שככל הנראה מונעים השתרשות

שלום רב, אני ממליץ רק על כריתת השרירנים בניתוח עם פתיחת בטן. לאחרונה ה- FDA המליץ להמנע מניתוחים לפרוסקופיים או רובוטיים במקרים לכריתת מיומות במיוחד כאשר המיומות גדלו יחסית במהירות.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם