רחם שרירני

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

06/03/2011 | 12:48 | מאת: ענת

אני בת 44 , בריאה,אחרי 4 לידות. לפני כחמש שנים אחרי הלידה האחרונה שמתי התקן מסוג מירנה, בבדיקה במכון אולטרסאונד לאחר מכן נאמר לי יש לי רחם שרירני בגודל 8 שבועות אך אין לזה משמעות. לפני כשנה הגעתי לרופא נשים בהפניית הרופא המטפל בשל כאבים בבטן התחתונה , באותה הזדמנות ביקשתי להוציא את ההתקן בגלל פיגמנטציה בפנים ושמתי התקן רגיל. לאחר הפרוצדורה הרופא בדק דרך הבטן עם האולטרסאונד שבחדר שלו שההתקן במקום ואמר שכאבי הבטן לא קשורים לבעיה גניקולוגית. מאז הפיגמנטציה אמנם קצת השתפרה אבל הדימומים קשים (כשאני ישנה מחוץ לבית אני משתמשת בנוסף לפדים וצמר גפן גם בטמפון עם הספיגה הכי גדולה אחרת אני מתלכלכת) , הבטן בשנים האחרונות הולכת ונעשית בולטת יותר ויותר ואני עדיין סובלת מכאבי בטן תחתונה - שמתי לב שאחרי המחזור יש בעיקר כאבים בצד הבטן לכיוון המפשעה השמאלית (מחזור כל 21-28 ימים). שאלותיי: 1. מה ההבדל בין רחם שרירני לשרירן ברחם? 2. האם הדימומים הקשים הם בגלל ההתקן או שיכול להיות שמשהו התפתח ברחם? 3. האם אולטרסאונד של רופא בקופ"ח מספיק לקבוע שהכל תקין או שיש צורך במכשיר משוכלל יותר במכון?

שלום רב , כמעט ואין הבדל בין רחם שרירני לשרירן. יחד עם זה ניתן לפעמים לראות רחם תקין וממנו יוצא שרירן או שרירנים, אותן נית לבדוק ב- US בצורנ מדויקת. לפי דעתי דברראשון שיש לעשות במקרים של דימומים חזקים עם התקן תוך רחמי - זה להוציא את ההתקן. בטוחני שבכל הקופות ישנם מכשירי US משוכללים. מה שחשוב זה לא המחשיר אלא העיניים שבודקות.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם