מיומקטומי בלאפרסקופי או פתיחת בטן?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

02/03/2011 | 18:46 | מאת: יפעת

מיומקטומי בלאפראסקופי לעומת פתיחת ב אא (2.3.2011, 18:40) שלום רב, לאחר בירורים( סיטי, אולטרסאונד וכו...) של גוש בבטן נימצא אצלי שמדובר במיומה על גבעול בגודל 68*106 מ"מ.צואר רחם תקין ושחלות תקינות. הייתי אצל שני מומחים , האחד ממליץ:מכיון שאין תסמיניםממליץ על מצקב אולטרסאונד עוד 4 חודשים ובהתאם היתערבות.בכל מיקרה אם להוציא השרירן מכיון שגדול ומגיע עד הטבור ממליץ על הוצאתו בפתיחת בטן. השני ממליץ- על לאפארסקופי והוצאת השרירן. מבקשת לברר מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהללו?מה התופעות לאחר ניתוח מכל סוג?האם זה נכון שבלאפרסקופי יש חלילה סכנה שכש"מרססים"את המיומה יש סכנה של שאריות שייפלו באיזורים אחרים וייצמחו? איך אפשר למנוע את זה? אני בת 43+2 ללא תסמינים במחזור, חשתי בגוש בבטן וב"ה מדובר במיומה. אשמח לשמוע את דעתך- וכמה דחוף היתערבות?

שום רב, המלצה רפואית לטיפול במיומה - מצב בו קיימות תלונות מצד המטופלת, דהיינו: דימומים, כאבים, לחץ על האברים הסמוכים ולפעמים קצב מהיר של גדילת המיומה.שתי הדרכים להוצאת המיומה במקרה של ניתוח הנם נכונים: פתיחת בטן או כריתה לפרוסקופית. זה תלוי במיומנותו של המנתח. נראה לי שבמקרה שלך טוב יותר לבצע פתיחת בטן - חתך בודד בתחתית הבטן של 4-5 ס"מ( טכניקה שמקובלת אצלנו) ולא 3-4 חתכים של 15-20 מ"מ כל אחד ב-4 מקומות על פני הבטן במקרה של לפרוסקופיה. אני מתרשם שאין דחיפות בניתוח. ההמלצה לגבי המעקב גם באה בחשבון. קשה לי להיות פסקני משום שלא בדקתי אותך. בהצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם