מה זה זריקת דקפפטיל?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

03/08/2014 | 14:15 | מאת: סגולה

בת 54 רחם שרירני עם מיומה בגודל 8 ס"מ.גודל רחם כמו בחודש שלישי. והמיקום של הרחם ירד ממקומו. אחת ההמלצות: זריקת דקקפיל. מה זה? במידה והווסת נעלמת. האם המיומה יכולה להיעלם?כמה זמן זה לוקח ?

03/08/2014 | 15:40 | מאת: סגולה

עדיין יש לי מחזורים. ויש לי טבעת מירנה.

09/09/2014 | 06:44 | מאת: מירי

אני לקחתי זריקת דקפפטיל לצמצום מימות לפני טיפול באולטראסונד ממוקד. 3 זריקות של 3.75 מג. כל זריקה ניתנת כל חודש. דקפפטיל היא זריקה שמשתקת את הפרשת ההורמונים בגוף ומכניסה את הגוף למצב של גיל המעבר . בגלל שהמיומות גדלות בן היתר בגלל הורמוני המין פרוגסטרון ובעיקר אסטרוגן הפסקת הפרשתם בגוף גורמת לצמצום גודל המיומה. לי זה צמצם בכ40 אחוז. הבעיה עם הטיפול שבדרכ חייבים לעשות טיפול מסויים במיומות כמו ניתוח או טיפול שמרני אחר. כי לפעמים לאחר הפסקת הזריקות הגוף חוזר להפריש הורמונים וישנה אפשרות של גדילה חוזרת של המיומות ואפילו יותר. אפקט רבואנד. כמוכן יש תופעות לוואי של הזריקות כמו גלי חום למרות שאני לא סבלתי יותר מידי מתופעות לוואי וכמובן המחזור נפסק... וזה דווקא נחמד..כרגע אני עדיין בהשפעת הזריקות ועברתי טיפול באולטראסונד ממוקד מחכה לראות כיצד ישפיעו הזריקות לאחר שהשפעתם תגמר

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם