ניתוח או צנתור?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

23/07/2014 | 08:52 | מאת: נטע

אני בת 39, מאובחנת עם שלושה שרירנים ברחם, אחד גדול בגודל של 7 ס"מ בולט אל תוך חלל הרחם ועוד שניים קטנים בגודל 3 ו-4 ס"מ (שאינם בולטים לחלל הרחם). סובלת מדימומים כבדים בזמן המחזור וכאבי מחזור חזקים. רופא הנשים שלי אמר שישנן שתי אפשרויות לטפל בשרירנים: בצנתור המיומה הגדולה, שלמיטב הבנתי היא זאת שגורמת לסימפטומים שתיארתי או בניתוח להוצאת כל שלושת השרירנים. אם כי ציין שהאופציה הניתוחית עדיפה. שאלתי היא מה היתרון של ניתוח על פני צנתור המיומה, מלבד העובדה שבניתוח אפשר להוציא את כל שלושת השרירנים? ממה שהבנתי האופציות הניתוחיות הן רק בלפרוסקופיה או בניתוח שמרני של פתיחת הבטן אבל לאור ההמלצות החדשות והידועות של ה-FDA אני חוששת שלא ניתן יהיה לבצע ניתוח בגישה לפרוסקופית ויהיה צורך בפתיחת הבטן. האם ניתוח כזה באמת עדיף על פני צנתור המיומה?

האם ניתוח כזה באמת עדיף על פני צנתור המיומה? === אור ההמלצות החדשות שלה- FDA , התשובה היא חיובית. את מדברת עם הצנתור או טיפול באולטרסאונד ממוקד - FUS ?

26/07/2014 | 19:55 | מאת: נטע

שלום ד"ר פרידמן, לא התכוונתי לטיפול באולטרסאונד ממוקד (hifus) אלא לצנתור המיומה, הליך שבו מכווצים את המיומה בצנתור. השאלה היא כאמור האם הפרוצדורה הזאת אכן עדיפה על פני ניתוח או ההיפך?

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם