טיפול בשרירני רחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

14/03/2014 | 10:55 | מאת: אור

שלום, בת 38, מאובחנת עם שרירנים ברחם. סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן הווסת ומכאבים. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי במאי 2012 נמצאו הממצאים האלה: רח : קדמי מנח הרח 73 X 62 X 78:( (מ"מ גודל הרח : רקמת רח שרירני : רירית הרח בעובי: 5.5 מ"מ, דוגלס: ללא נוזל  שרירני : מספר 1  לשריר ממצא היכול להתאי 25 X 31:( בגודל (מ"מ :סב סרוזי ,קיר קדמי מיקו : מספר 2  לשריר ממצא היכול להתאי 27 X 34:( בגודל (מ"מ :סב סרוזי ,קיר אחורי מיקו : מספר 3  לשריר ממצא היכול להתאי 22 X 25:( בגודל (מ"מ דופני ,קיר שמאלי  :תו מיקו נוספי קטני נצפו מספר שרירני ואילו בבדיקה שבוצעה כשנה וחצי לאחר מכאן (דצמבר 2013) נמצאו הממצאים האלה: מנח הרח 105 X 62 X 80:( (מ"מ  גודל הרח :  רקמת רח שרירני :  רירית הרח בעובי: 5 מ"מ, תיאור הרירית:סדירה דוגלס: ללא נוזל  שרירני : מספר 1  לשריר  ממצא היכול להתאי 37 מ"מ X 30 X:( בגודל (מ"מ דופני ,קיר קדמי :תו  מיקו : מספר 2  לשריר  ממצא היכול להתאי 59 מ"מ X 39 X:( בגודל (מ"מ דופני ,קיר אחורי :תו  מיק שאלתי היא האם לאור הממצאים וקצב גידול השרירנים, יש צורך בניתוח או שאפשר לטפל בבעיה בדרך אחרת, ללא ניתוח?

על פניו את יכולה להתאים לטיפול באולטרסאונד ממוקד. על מנת להחליט האם את כן מתאימה את זקוק לבדית MRI . להמשך הטיפול את יכולה לפנות למרפאת מיומות ברמב"מ , טל. 04-8542292

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם