שרירני רחם וגלולות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

11/03/2014 | 12:04 | מאת: נטע

שלום, אני בת 38, לפני כשנתיים בבדיקת אולטרסאונד התגלו אצלי שרירנים ברחם. הבדיקה בוצעה לאחר מספר חודשים שלקחתי גלולות על מנת לטפל בתופעות של כאבי מחזור חזקים וקשים (לפני התחלת הגלולות המחזור היה סדיר וכאמור הבעיה היחידה הייתה הכאבים). יש לציין שכשנה-שנתיים לפני אותה בדיקה, עשיתי בדיקה גם כן אבל אז לא נאמר לי דבר על שרירנים. שאלתי אם כן האם ייתכן שהגלולות הן שגרמו להווצרות השרירנים? הרי ידוע שהשרירנים נגרמים מעודף אסטרוגן/פרוגסטרון וזה הרכב הגלולות. האם יש קשר?

שאלתי אם כן האם ייתכן שהגלולות הן שגרמו להווצרות השרירנים? === בהחלט שלא הרי ידוע שהשרירנים נגרמים מעודף אסטרוגן/פרוגסטרון וזה הרכב הגלולות. האם יש קשר? --- אין קשר

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם