רחם שרירני

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

17/02/2011 | 01:08 | מאת: שלי

שלום דוקטור, אני בת 38 בקירוב. אין לי ילדים.לפני כ 3 שנים נכנסתי להיריון וביצעתי הפלה יזומה. מזה שנים שאני מודעת להימצאותם של מספר שרירנים ברחמי, והמלצות הרופאים עד היום היו להמתין ולעקוב. נראה שהשרירנים גדלים עם הזמן. הנה הממצאים האחרונים: גודל הרחם: 104x101x91 ממ רקמת הרחם: שרירני רב שרירני עם גבולות לא סדירים רירית הרחם: בעובי 5 ממ, דחוקה בין שרירנים דוגלס ללא נוזל שרירנים: 1) גודל: 44x55 ממ מיקום: סב סרוזי ימני 2) גודל: 30x33 ממ מיקום: סב סרוזי שמאלי 3) מיקום אחר: שרירנים רבים אינטרמורלים עד 33x28 ממ בגובה השרירנים כלי דם רבים עם זרימות תקינות 0.5 RI שחלות תקינות. טפולה ימנית ושמאלית: לא נמצאו ממצאים חריגים. הרופא שלי ממליץ שלא לגעת אלא אם כן אני מתכננת להרות בקרוב. ואם להרות בקרוב, אז ההמלצה היא לנתח בכדי להוריד את השרירנים הגדולים לפחות (שהרי ישנם הרבה). לטענתו, עדיף לנתח בסמיכות להריון, שכן יש סיכוי שהשרירנים יגדלו שוב. בהתחשב בגילי, ובזה שאני כן מתכוונת להרות מתישהוא (וכנראה עדיף כמה שיותר מהר), הייתי מעוניינת לדעת את הדברים הבאים (בין היתר): 1) האם יש אלטרנטיבות לניתוח? לפי מיטב הבנתי ישנם טיפולים נוספים כגון: תרופות, גלי קול באמצעות MRI, היסטרוסקופיה, לפרסקופיה, ועוד (???). האם בהתחשב בממצאים, אי אלו מהטיפולים עשוי לעזור? 2) האם ניתוח חיוני להצלחת ההריון ברמת סבירות גבוהה? 3) מהי רמת הסיכון בהיריון עם השרירנים? 4) מה הם הסיכונים שבניתוח ? 5) כמה זמן לאחר הטיפול ניתן או מומלץ להתחיל בשלבי כניסה להריון? 6) האם יש השפעה של טיפולי פוריות על השרירנים? ובהתחשב בשרירנים האם יש המלצה להיכנס להריון בדרך זו או טבעית? 7) מהו המקום הטוב ביותר לטיפול בבעיה זו? למי אוכל לפנות לשם קבלת חוות דעת נוספת? ברצוני לציין שאני בריאה, לא נוטלת תרופות, והשרירנים לא מפריעים לי באופן כללי. שתן יחסית תכוף אך לא בהגזמה. הווסת סדירה ולא מוגברת, עם כאבים עמומים לפרקים. בדרך כלל כאבים ביחסי מין, אם כי הרופאים לא מייחסים זאת לשרירנים בהכרח. בתודה מראש, שלי.

שלי שלום רב, בהתחשב בשאלות הרבות שיש לך לא ניתן לנהל דיון אינטרנטי, לכן אני ממליץ לך להגיע למרפאתי ברמב"מ לבדיקה ולייעוץ. בכל מקרה אני חייב לבדוק אותך ולהתרשם באופן אישי מהבעיה הקיימת. נא להתקשל לאחורת נורית טל. 04-8542292 או 050-2062292 ולהזמין תור לבדיקה. בברכה, ד"ר מיכאל פרידמן

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם