שרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

03/11/2013 | 20:33 | מאת: לינת

שלום אני בת 25 ומחר יש לי ניתוח לכריתת מיומה. היום עשו לי א.ס וראו שיש לי מיומה בגודל 12ס"מ אבל חלק מהמיומה נמצא מחוץ לרחם (ליד התבור, למעלה) וחלק בתוך הרחם. המיומה גורמת לי אנמיה ולפני חודש היה דימום חזק שנמשך לשבועיים. עכשיו אין דימום והמוגלובין הוא 9.4. אני מודאגת, מה סיכוי הצלחת הניתוח, האם יש סיכוי לכריתת רחם? (הרופא אמר לי שמיומה בגודל זה לפעמים תגרום לדימום חזק במהלך הניתוח). מה שמאוד חשוב לי הוא לשמור על הרחם כי עדיין אין לי ילדים ואני מעוניינת לכנס להריון. אני עושה את הניתוח בבית חולים העמק המנתח הוא ד"ר בן-דוד. מחכה לתשובתך תודה

למיכל שלום, דבר ראשון - בהצלחה מחר בניתוח. קשה מאד לומר לך משהו לגבי הניתוח כאף פעם לא בדקתי אותך. מקובל להחתים כל מטופלת שהולכת לכריתת מיומה גם לכריתת רחם במקרה של דימום עז או חוסר יכולת להוציא את המיומה ולשמור על הרחם. ברור לחלוטין שאת חרדה לגבי הרחם שלך ואין לי ספק שהרופאים יעשו כל דבר על מנת שתוכלי ללדת בעתיד. מניסיוני הרב הסיכוי שיכרתו רק את המיומה הוא מאד מאד גבוה. ושוב בהצלחה!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם