ניתוח

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/11/2013 | 11:35 | מאת: אילנה

שלום, אני בת 24 מתחתנת אחרי חודשיים ומעוניינת לכנס להריון. לפני חודש אושפזתי בבית חולים עמק בגלל שהיה לי דימום חזק והדם ירד ל6. בסוף התברר שיש לי מיומה בקוטר 8- ס"מ. במכתב היה כתוב: בטן רכה רחם מוגדל מגיע 2ס"מ תחת לטבור קשה במישוש לא רגיש, רירית לא הודמה שחלות תקינות, אין נוזל בדוגלס. יש לי ניתוח לכריתת מיומה דרך פתיחת בטן ב14/11 בבית חולים העמק. האמת שאני מאוד מודאגת כי שמעתי לפעמים הם כורתים גם את הרחם, אני מאוד מפחדת אני רוצה לשמור על הרחם בגלל שאני מתחתנת. האם במצב שלי ובמקום ובגודל המיומה יש סיכוי שיכרתו גם את הרחם? האם יש שיטה אחרת חוץ מהניתוח שמתאימה למצב שלי. קופת החולים שלי היא כללית ושאלתי אם אתה עובד עם כללית אמרו לי לא, אם אני רוצה לעשות ניתוח אצלך אני משלמת סכום גבוה. האמת אני לומדת באוניברסיטה והמצב הכלכלי שלנו לא טוב, האם יש דרך אחרת שאתה יכול לעזור לי תודה אני מקווה שתענה על השאלות שמטרידות אותי כל הזמן

אילנה שבת שלום, ברור לי לחלוטחין שכריתת רחם לא בא בחשבון בשום פנים ואופן. לפני שאני מביא דעה אני חייב לבדוק אותך, גם זה ברור. יש לי נסיון רב בכריתת מיומות דווקא בנשים צעירות כאשר שמירת הפוריות שלהן עומדת במרכז הטיפול. יתכן שאוכל להמליץ על שיטה טיפולית באולטרסאונד ממוקד - FUS, אבל קודם אני חייב כאמור לראות אותך. אני מנהל מרפאת מיומות ברמב"מ (טל. 8542292 ), את יכולה לפנות אלינו - הביקור עולה 100 ש"ח או תבקשי הפניה דרך קופת חולים. אשמח מאד לעזור לך. בברכה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם