מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

30/10/2013 | 21:05 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 45, יש לי שני מיומות תת סירוזית ברחם: בולטות מדופן הרחם לכיוון חלל הבטן, הם גדולות 16 שבועות הריון, שאלה: אם הם ימשיכו לגדול הם יכולים לנגוע או לעטוף או להזיק לאיברים פנימיים כגון: מעיים, כליות ועוד?

שבת שלום, המיומות בד"כ לא פוגעות באברים הפנימיים, חוץ מלחץ על כיס השתן שעלוע לגרום לדחיפות או תכיפות, אין נזק. ישנם מקרים מאד נדירים בהם השרירן עלול לחדור לכלי הדם. יש לציין שבגיל 45 המיומות נוטות לגדול. בברכה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם