מיומה גדולה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/10/2013 | 10:33 | מאת: אירינה

שלום רב, רציתי להתייעץ בנוגע למיומה ומה ניתן לעשות. יש לי מיומה בצוור הרחם בגודל של כ- 10 ס"מ.כעיקרון, לא הרגשתי כאבים מיוחדים והמחזור שלי סדיר. יחד עם המיומה הזאת ילדתי בניתוח קיסרי. אחרי הלידה, המיומה הייתה ממוקמת גבוה - באיזור הצלעות ולאט לאט ירדה תוך כדי כאבים די חזקים. כרגע, אני מרגישה שהיא נמצאת באיזור הבטן וכתוצאה מכך, הבטן שלי גדולה יחסית ממה שהייתה. אני אחרי לידה כבר תשעה חודשים ואיני יודעת האם המיומה עוד תשנה את מיקומה או לאו. אני לא ממהרת להיכנס לניתוח, מאידך, חוששת מהמשך הגדילה, מאי כניסה להריון הבא (אני בת 37 ולא מייד נכנסתי להריון) וגם המראה האסטטי/החיצוני קצת מפריעה לי. האם ניתן במצבי לטפל במיומה באמצעות אולטרסאונד, או שהיא גדולה מידי? ניתן להקטין אותה איכשו או להסיר ללא התערבות כירורגית? אודה לתשובתך, אירינה

שלום רב, כמובן שאינני יכול להתייחס ולתת לך תשובה חד משמעית ללא בדיקה גינקולוגית. יחד עם זה לפי הנתונים שאת מוסרת נראה לי שהיא גבות לטיפול באולטרסאונד, וגם הניתוח שעברת יכול להיות מכשול לטיפול זה. גם חשוב לדעת בדיוק איפה ממוקמת במיומה, משום שזה יכול להיות חשוב לגבי הניתוח. לפעמים ניתן לכרות שת השרירן בכלות ללא נזק לרחם. שבת שלום.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם