האם ע"פ נסיונך ניתן להרות עם המיומה?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

06/09/2013 | 07:16 | מאת: נירית

יש לי שרירין בדופן אחורי של הרחם במרכז הרחם בגודל של 25*30 מ"מ שלפעמים נראה כדוחק את רירית הרחם. בא.ס. תלת מימדי נראה שהוא מטה את הרחם מעט קדימה ומימדיו היו 20*22*28 מ"מ . 1. האם על פי נתונים אלו ניתן לומר דוחק את רירית הרחם ויכול להפריע בהשתרשות? 2. האם למרות שהוא דוחק את הרירית ניתן להרות? (האם המיקום של המיומה קריטי להשתרשות ומפריע למרות שהיא בינונית)? 3. האם היסטרוסקופיה תוכל לתת יותר מידע ולקבוע בוודאות אם המיומה מפריעה או לא? הרופאים חלוקים בדעתם, חלק אומרים שהיא מפריעה לקליטת הריון, מה לעשות 4. נאמר לי שבעת הוצאת מיומה בניתוח חותכים את הרירית ויכולים לגרות לצלקת שתפריע להשתרשות..., האם זה נכון? 2.

שלום רב, לצערי רפואה זאת לא מטמטיקה. אי אפשר לענות ב"כן" או "לא". 1. האם על פי נתונים אלו ניתן לומר דוחק את רירית הרחם ויכול להפריע בהשתרשות? יתכן 2. האם למרות שהוא דוחק את הרירית ניתן להרות? (האם המיקום של המיומה קריטי להשתרשות ומפריע למרות שהיא בינונית)? לר קריטי, אבל חשוב ולפעמים קובע. 3. האם היסטרוסקופיה תוכל לתת יותר מידע ולקבוע בוודאות אם המיומה מפריעה או לא? בהיסטרוסקופיה נתן לומר מה המיקום של השרירן. אי אפשר לומר בודאות האם מפריעה. הרופאים חלוקים בדעתם, חלק אומרים שהיא מפריעה לקליטת הריון, מה לעשות לעשות היסטרוסקופיה ולנסות להרות 4. נאמר לי שבעת הוצאת מיומה בניתוח חותכים את הרירית ויכולים לגרות לצלקת שתפריע להשתרשות..., האם זה נכון? זאת אפשרות.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם