האם ניתן לעשות טיפול אולטרסאמנד ממוקד (MRI) בהריון

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

14/08/2013 | 18:34 | מאת: ענת

שלום רב, אני בשבוע השני להריון, גיליתי שיש לי מיומה בגודל 5/7. המיומה נמצאת חלק קטן ברחם והשאר בחלל הבטן. האם טיפול אולטראסונד ממוקד יפגע בעובר בשלב זה של הריון?.יש לציין שכעת המיומה אינה מפריעה לי וגליתי אותה במקריות. בנוסף, איזה שיטת טיפול מומלצת בעת הריון? ומה אחוז הסיכויים לסיבוכים וקשיים בעת ההריון - כלומר, האם יש מקרים שעוברים את ההריון בלי שהמיומה תעכב?? תודה

שלום רב, אין שום טיפול למיומה בהריון, זה נכון לגבי ניתוח, FUS או תרופות (בעצם אין תרופות למיומה). אני מקווה שהשרירן שלך שפונה לכיוון חלל הבטן כפי שאת אומרת, לא יפריע להתפתחות ההריון.

15/08/2013 | 17:55 | מאת: ענת

תודה לך על התשובה המהירה, זה הריון ראשון שלי חשוב לי לעבור אותו ללא סיבוכים. שאלתי איך המיומה משפיעה על התפתחות העובר הפיזית והשכלית (האם ייתכן מצב שתמנע אספקת דם למוח). ובמידה והיא מעכבת התפתחות פיזית, האם לאחר לידה התינוק מתפתח פיזית כרגיל ומפצה על מה שהיה.. מה דעתך על אופציה של הפסקת הריון (שבוע שני)וטיפול במיומה שגודלה 5*7 שחלקה נמצא בחלל הבטן.. כמה היא מומלצת ומונעת סיכוינים. תודה לך מראש

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם