התייעצות בנוגע לניתוח להוצאת מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

14/04/2013 | 13:06 | מאת: מודאגת מאוד

שלום דר פרידמן, בת 40 יש לי שרירן בגודל 12 ממ' תוך דופני עברתי שתי ניתוחים קיסריים שבאחרון היה לי הידבקויות נאמר לי שצריך להוציאו ע"י ניתוח בפתיחת בטן ואני מאוד מפחדת , קראתי שיש שיטה של צינתור שבו מוזרמים חלקיקים שעוצרים את המיומה מלגדול האם לדעתך שיטה כזו יכולה להתאים לי ? אשמח לתשובתך המהירה ,תודה רבה

שלום רב, הזרק חומר לתוך כלי דם של השרירן על מנת להקטינו הנה שיטה מקובלת בעולם. בארץ יש מעט מאד נסיסון, ואני אישית לא ממליץ על הגישה הזו, במיוחד שאצלך מדובר בשרירן לא קטן. לפי דעתי השיטה הבטוחה ביותר והטובה ביותר במקרה שלך זה פתיחת בטן והוצאת השרירן. מיותר לציין שניתוח חייב להתבצע ע"י מנתח בכיר ומנוסה. חג שמח.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם