מיומה במקום בעייתי

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

26/02/2013 | 01:10 | מאת: רונית גאודנצי

שלום רב. שמי רונית ואני בת 40 אמא לשני ילדים. בהריון השני שלי גילו לי מיומה ברחם. למזלי הרב הצלחתי לעבור את כל ההריון ללא סיבוכים. מאז עברו שנתיים ואני מעוניינת בילד שלישי. ראוי לציין שאני מתגוררת בגרמניה-ברלין. אמרו לי שהמיומה שלי היא בגודל 3 ס"מ אבל לא הגודל הוא הבעייה אלא מיקומה ולכן ניתן להוציאה אך ורק בניתוח של פתיחת בטן. אני מאוד חוששת מהניתוח ולכן אני כל הזמן דוחה אותו. מצד שני הזמן לא עומד לטובתי...סיפרו לי על המצאה ישראלית שמאפשרת להקטין את המיומה באמצעות גלי קול. ידוע לי על בית חולים אחד בלבד פה בברלין שעושה את זה אך כשהייתי ביעוץ הרופא אמר לי שהדבר כרוך בהוצאה כספית גדולה והדבר עדיין ניסיוני ואחוזי ההצלחה הם 50% שניתן יהיה לראות אם זה הצליח רק לאחר בערך חצי שנה. וכמובן עוד אמר לי שיש תופעות לוואי לא נעימות שאני צריכה לקחת בחשבון כמו הפרשות. הדבר החיובי הוא שאם אכנס שוב להריון לא אצטרך לעבור ניתוח קיסרי מה שכן יקרה אם אעשה ניתוח כירורגי. אני מאוד עובדת עצות ורציתי לשמוע את דעתך מה היית ממליץ לי היות והזמן דוחק בי.האם הטיפול באולטרסאונד רק מקטין את המיומה או מסיר אותה לחלוטין כמו ניתוח? בתודה מראש רונית

שלוםר רב, אני מצטער על העיכוב בתשובתי. בד"כ שרירן בגודל של 3 ס"מ לא דורש טיפול, אלא עם כן היא נמצאת בתוך חלל הרחם. במידה ויש צורך בטיפול - טיפול בגלי קול ממוקדים - FUS יכול להיות מוצלח מאד. חשוב לי אישית להתרשם ע"י הבדיקה הסונוגרפית מהמיומה שלך. בברכה,

18/03/2013 | 23:18 | מאת: רונית גאודנצי

ד"ר פרידמן שוב שלום רב. ראשית כל אני רוצה להודות לך על שחזרת אליי וענית לי על שאלתי. שנית ,כיצד אוכל להעביר לך את תוצאות הבדיקה הסונוגרפית של המיומה שלי? הייתי מאוד מעריכה אם יכולת להסתכל על זה ולחוות דעה מקצועית לגבי מהלך הטיפול שעליו אתה יכול להמליץ לי. בברכת חג שמח רונית

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם