מירנה מיומה ודימום

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

20/02/2013 | 17:30 | מאת: מירי

לפני תשעה חדשים התקינו לי מירנה מיד לאחר הוצאת הקודמת. ידוע לי כי יש לי מיומות ברחם, אחת מהן בולטת לחלל הרחם. ביום ההתקנה היה לי דימום חזק מאד כולל מעין גושים דמיים הדימום נחלש עד הבוקר ונמשך לאחר מכן כמה ימים . מאז יש לי דימום כל הזמן. בתחילה היה מעט, רק הכתמהשל הפד אבל כמות הדם הולכת ועולה בהדרגה. קראתי וגם הרופאפ שלי אמר לי שזה קורה במירנה וגם קורה כשיש מיומות אבל רציתי לשאול לגבי ההגברה ההדרגתית בדימום. כמה זמן זה סביר שיהיה דימום מתמיד עם מירנה ומיומה ומתי עלי לעשות משהו לטיפול, ומהו הטיפול הזה? תודה

שלום רב, בד"כ כאשר יש מיומה שבולטת לכיוון חלל הרחם, לא מקובל להחדיר שום התקן תוך רחמי כולל ה-MIRENA . כמו כן לאחר החדרת MIRENA בפעם הראשונה הדימומים ( יותר נכון הפרשה דמית) יכולים להיות אפילו מספר חודשים. אבל זה לא המקרה שלך. לכן אני ממליץ לך להבדק מחדש על מנת לשלות סיבות אחרון או נוספות של הדימום.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם