מיומה בגודל 20 שבועות הריון ורחם ענק

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/02/2011 | 14:16 | מאת: ענת שטיין

שלום לך אני בת 47 ויש לי מיומה ענקית בגודל 20 שבועות ברחם. האם תוכל להסביר מהי שיטת האמבוליזציה ? והאם ניתן להקטין את המיומה ללא התערבות כירורגית ניתוח וכו'. אודה לך על תשובתך ענת שטיין

שלום ענת, שרירן בגודל 20 שב' הריון הנו שרירן גדול מאד. אינני מליץ על טיפול באמבוליזציה של כלי הדם. העקרון של האמבוליזציה הנו חסימת כלי הדם שנותנים הספקת דם לשרירנים. החסימה מתבצעת ע"י הזרקת חומרים סינטטיים לתוך הכילים על מנת להפסיק הספקת הדם לרחם וכך להקטין את מיומה וליגרום לנסיגתה. לפי הגודל של הממצא אצלך אינני ממליץ לבצע טיפול זה, ואני פשוט לא בטוח שאת מתאימה לאמבוליזציה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם