חשש לסרטן ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/12/2012 | 12:33 | מאת: רותם

שלום בת 33, אובחן לי לפני כמה חודשים שרירן בגודל מטבע (תת רירי) לאחר תלונה על דימומים מוגברים בווסת ולאחר מכן. לפני כשבוע נלקחה לי גם בדיקת ביופסיה מהרחם (פיפל) על מנת לשלול קיום סרטן הרחם. לטענת הרופא, הדגימה נלקחה מאחר והומלץ לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית אולם החלפתי גלולות ומאז הדימומים הפסיקו לחלוטין וגם בתקופת הווסת התקצרו להיות מוגברים רק יומיים במקום ארבעה ימים עד שבוע עם הגלולות הקודמות ועל כן הרופא שוקל לא לבצע את הניתוח ולכן לקח דגימה כדי להיות שקט..כמו כן הרופא טוען שלדעתו הפסקת הדימומים מקרית ואינה קשורה לגלולות, אציין כי חודש וחצי עם גלולות אלה ברציפות אין דימומים. אקבל את התשובות רק בעוד שבועיים ועל כן ברצוני לדעת: האם במקרים של סרטן חלילה הדימומים גם נפסקים/ נחלשים, כלומר האם הפסקת הדימומים הינה סימן טוב? כמו כן ברצוני לציין שקראתי כי למעט תסמין הדימום שמתקיים בסרטן רחם קיימים תסמינים נוספים כגון כאבים באגן, בעת קיום יחסים ובמתן שתן שאיני חווה אותם למזלי. יש לי רק לעיתים לחצים בבטן תחתונה בצד בו זוהה שרירן ותכיפות במתן שתן בזמן סוף המחזור ולא כאבים. אודה לתשובתך המהירה. בברכה, רותם.

04/12/2012 | 14:09 | מאת: רותם

הסיבה שהרופא היה תמיד לא שקט היא שלכשהיו דימומים הם היו בחלל הרחם כלא הייתי במחזור, כלומר נצפו גם באולטראסאונד וגם בהיסטרוסקופיה דימומים שלא ירדו. עכשיו כשהחלפתי גלולות כבר אין, לא בחלל הרחם לא שזרמו החוצה. האם זו סיבה לדאגה המחשידה לסרטן הרחם? כמו כן נא התייחס בבקשה לשאלות הקודמות. תודה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם