בקשת עצה לגבי הסרת מיומות גדולות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

30/07/2012 | 03:43 | מאת: אורית

בס"ד שלום לד"ר פרידמן, לאחרונה, התגלו אצלי במקרה 3 מיומות גדולות (בקוטר של כ-8 עד 9 ס"מ כל אחת), בבדיקת אולטרה-סאונד. המיומות לא גורמות לי נזק או כאבים, חוץ מלחץ על שלפוחית השתן, הגורמת לי לדחיפות במתן שתן. אני בת 51, ללא ילדים, כבר לא מקבלת וסת זה כשנה וחצי-שנתיים. הומלץ לי לכרות את כל הרחם, עם המיומות, אך אני חוששת מאוד מניתוח זה וגם מעדיפה שלא יכרתו לי את הרחם בכלל. שמעתי, שבגילאים שלי המיומות נוטות להתכווץ ואפילו להיעלם. האם, לדעתך, זה עשוי לקרות גם במצבי? האם כדאי לי לחכות ולראות אם הן אכן מתכווצות וכך להימנע מניתוח-כריתה? אשמח על תשובתך. בתודה מראש, אורית

לאורית שלום רב, חשוב מאד לדעת האם היה לך שרירן בעבר ובאיזה מהירות המיומה גדלה. מקומל לא לטפל במיומות אשר לא גורמות לתלונות ( דימומים, כאבים, אי נוחות , לחץ על כיס השתן או גדילה מהירה למדי). קשה לי מאד להחליט על המשך טיפול בלי שבדקתי אותך ובלי ההתרשמתי בעצמי . בברכה.

30/07/2012 | 13:11 | מאת: אורית

בס"ד תודה לך, ד"ר פרידמן, על תשובתך המהירה. לשאלותיך: אינני יודעת כלל וכלל כמה זמן המיומות הנ"ל שוכנות בגופי. כל שידוע לי הוא, שלמעלה מ-10 שנים שאני סובלת מדחיפות בהטלת שתן, ואולי מזה ניתן לדעת שהמיומות ותיקות מאוד אצלי. דחיפות זו עדיין קיימת, כמובן. לבד מכך, אין לי שום סימפטומים אחרים - לא כאבים, לא דימומים ולא אי-נוחות פיזית כלשהי. בכל זאת, עליי לציין שבטני הייתה נראית תפוחה מאז ומעולם, ובשנים האחרונות קצת יותר. הייתי שמחה לדעת איך נבדקים אצלך, מה עלות הבדיקה, ומהי תפיסתך באופן כללי לגבי טיפול במיומות. האם אתה תומך בהסרת הרחם כולו? בדיכוי המיומות? בהשארתן ללא טיפול? שאלה נוספת: באותה בדיקת אולטרה-סאונד התגלה במקרה, שיש לי גוש סולידי על בלוטת יותרת הכליה, בקוטר של כ-4.5 ס"מ, מכיל הסתיידות. האם אתה רואה איזה קשר בין המיומות לגוש זה? תודה מקרב לב, אורית

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם