שרירנים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

18/01/2011 | 11:48 | מאת: יעל

שלום וברכה אני בת 40 בשבוע הבא. גילו אצלי 3 שרירנים ברחם. אין לי ילדים אולם יש תוכניות לעתיד. הרופאה אליה הלכתי המליצה לא לעשות דבר כיוון שאני רווקה אז זה לא על הפרק כמו שהיא אמרה. נראה לי קצת מוזר לחכות עם זה עד לרגע האחרון, במיוחד כי נאמר לי שזה מקשה על כניסה להריון וגם ככה עברתי את גיל 20 או 30. אפשר לחשוב שדבר ראשון אומר לבעלי לעתיד, חכה רגע, עם הילדים. יש עוד כמה בדיקות שאני צריכה לעשות.. בקיצור רציתי לשמוע חוות דעת נוספת אם אפשר. האם מומלץ לטפל בזה ואם כן כיצד. כרגע הבעיה העיקרית זה דימומים אבל ללא אנמיה. בתודה.

קשה מאד לחוות דעה במקרה שלך ללא בדיקה גינקולוגית. דבר אחד אומר לך:אין צורך בהתערבות במידה ואין תלונות משמעותיות מצידך.

31/01/2011 | 16:43 | מאת: מיכל

שלום יעל, למרות מה שהד"ר המליץ לך, תלוי כמובן במיקום של השרירן.אני בת 29 וגם מצדי לא היו תלונות. לא הרגשתי כלום, לא כאבים ולא מחזור קשה. אבל המיקום שלו היה בעייתי והסיכוי לקליטת הריון היה נמוך בעקבות זה. עברתי כריתת שרירנים בתהליך היסטרוסקופי(שבוצע ע"י פרופסור גולדנברג מוטי- מאד מומלץ) וכעת נתנו לי אור ירוק לנסות להכנס להריון. הייתי ממליצה לעשות בדיקה מקיפה יותר ולא לקבל חוות דעת אחת. בהצלחה!!

01/02/2011 | 12:23 | מאת: יעל

תודה רבה על העזרה אקח את זה לתשומת לבי עכשיו נזכרתי שהרופאה באמת המליצה לי לעשות בדיקה יותר מקיפה אבל היא אמרה שאין מה למהר אלא לחכות כשזה יהיה על הפרק (הריון). נראה לי שאת צודקת כדאי לשאול עוד מישהו.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם