מיומה וניתוח

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

21/05/2012 | 18:30 | מאת: מאי

דר' פרידמן שלום רב! אני בת 38 + ילד בן 6. בשנתיים האחרונות מנסים להרות אך ללא הצלחה. עברנו 5 הזרעות ללא הורמונים בשל השרירן שגדל בהשפעת הורמונים. נמצא אצלי שרירן יחיד בגודל 86X60 מ"מ (גדול מאוד) בקדמת הרחם כלומר לוחץ על שלפוחית השתן. המיומה גדלה מאוד בשנה אחת. מחזור חזק מאוד + המוגלובין 10.4 + תכיפות במתן השתן. אני ובעל חוששים מאוד מאוד מאוד מניתוח, אשר עלול לגרום להשלכות קשות על היכולת להרות בהמשך. אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות? יש לי ילד אחד ומעוניינת בעוד... האם מיומה בגודל זה יש בה כדי למנוע קליטה והשתרשות? האם יש דרך להקטינה ללא ניתוח? אני בריאה ללא שום ניתוח בעברי... מה עליי לעשות? אני מאבדת תקווה לעוד סיכוי לילד... אודה לעזרתך בבקשה.

שלום רב, אינני מומחה בפוריות, אך נראה לי ששרירן בגודל 9 ס"מ עלול לגרום לאי כניסה להריון. ניתוח לכריתת מיומה אינו דרך היחידה על מנת לעזור לך. הטיפול בעזרת אולטרסאונד ממוקד יכול להיות פתרון טוב עבורך וכדאי לשקול זאת. אשמח לראות אותך במרפאתנו לשרירנים , מרפאת חוץ, רמב"מ. מס' הטל' לזימון תור - 04-8542292

03/07/2012 | 19:37 | מאת: דנה

אני כל כך מזדהה איתך מניסיון יש רופא בראשל"צ ושמומוטי פנסקי הוא נמצא ברחוב עין הקורא הוא ניתל אותי בהצלחה ונכנסתי להריון כעבור מס' חודשים תקבעי תור התוצאה שווה

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם