ניתוח להסרת מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

17/05/2012 | 10:44 | מאת: ס.

אני בת 38, 2 ילדים בני 6 ו-9, ללא בעיות גניקולוגיות בעבר, לא לוקחת גלולות, לא בהריון. בשנים האחרונות המחזור סדיר כל 28-32 ימים, ווסת - 5-6 ימים. ב-4 חודשים אחרונים יש לי הפרשות (כמו טיפות/הכתמות) בין המחזורים בצבע אדום-כהה/חום (כמו בסוף הווסת). מתחילות כ-5 ימים אחרי סיום הווסת ונמשכות עד הווסת הבאה. הבדיקות שעשיתי: ב-8.2011 – בדיקה תקופתית (הכל תקין, ללא ממצאים, פאפ – תקין). ב-2.2012 – בעקבות ההפרשות: ב-US מיומה של 1.5 ס"מ. ב-4.2012 – ב-US מיומה של 1.9 ס"מ. ב-5.2012 - היסטרוסקופיה, להלן התוצאות: "רירית הרחם תקינה, תעלת צוואר תקינה, ממצא בולט עם מרכז החלל מדופן קדמתי, נראה כמיומה. לשקול היסטרוסקופיה ניתוחית". השאלות: 1) האם המיומה היא זאת שגורמת להפרשות? 2) האם חייבים להסיר את המיומה? אם כן – עד כמה דחוף? 3) האם קצב גידול המיומה הוא מהיר? האם יש ממה לחשוש? 4) מה השיטה המתאימה במקרה שלי להסרת המיומה (ניתוח, US ממוקד, אחר)? 5) האם יש תועלת ברפואה משלימה בנושא (דיקור, צמחים וכו') – כטיפול ולמניעה? תודה מראש על התשובה.

שלום רב, על בסיס הנתונים שהעברת הנה התשובות: 1. ייתכן 2. במידה והמיומה היא הגורם לתלונות שלך יש לשקול כריתה היסטרוסקופית של הממצא 3. קצב גגילת המיומה אינו צפוי ואינדיווידואלי לכל מטופלת 4. אני מניח שהיסטרוסקופיה ניתוחית 5. אינני מומחה ברפואה משלימה בהצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם