שתי קושיות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/04/2012 | 02:16 | מאת: אחת

לד"ר פרידמן השאלותש לי פחות קונבנציונליות כי כבר עשיתי המון שעות "טיסה" על הנושא ואודה למענה: יש לי שרירן בקוטר של 6 ס"מ דופן אחורי שמאלי תחתון בתוך הרחם. הוא כואב מאו דמאוד ומקרין כאבין אגן גב ורגל שמאל. אני בת 35 עדיין ללא ילדים. שאלותיי: 1. הוצעה לי אפשרות לנתח בלפרסקופיה. הבנתי ש זו השיטה העדיפה בגודלים כאלה. אבל קראתי שבכל זאת ענית לבחורה שציינה שיש לה שרירןן בגודל ומיקום דומה ושאלה אם כדאי בלפרסקופיה או בניתוח פתוח, ציינת שכדאי לה לבדוק אפשרות לשיטה החדשה שלכם אבל שתבדוק אם היא בכלל צריכה לנתח בגלל שעדיין לא ילדה ואם כן אז רק בניתוח בטן פתוח. ולא הבנתי למה, הרי ככל שהניתוח פחות פולשני כך עדיף לא וזו גם השאלה שלי. היא שאלה ממש כאן למטה בעמוד. 2. האם הטיפול ב א. סאונד פולשני מתאים גם למקרים בהם השרירן כואב תופת וכנראה לא רק בגלל גודלו שמעמיס על מקום הכאב, אלא בעיקר במיקום ממנו הוא יוצא? להבנתי א. סאונד פולשני כורת חלק מהשרירן ולצערי השרירן כאב והציק לי עוד כשהיה זעיר מאוד (לפני כשש שנים, כן, יש לי כח סבל). ואני חושבת שקצת מידע על מימון הא. סאונד הפולשנייועיל פה לנשים. בכל זאת צריך להגיע לצפון לבדיקות שונות ונשים לא תמהרנה לעשות זאת בלי לדעת אם הקופה שלה משתתפת במימון ובכמה. בתודה וחג שמח :)

שלום רב, ניתוח לפרוסקופי לכריתת שרירן הנו תמיד פחות פושני אלא בפתיחת בטן ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר. הכל תלוי במיומנות והנסיון של המנתח. כאשר מדברים עם ניתוח בפתיחת בטן אפשר לבצע זאת בחתך מאד קטן וקוסמטי כך שמהלך לאחר הניתוח יחסית קל. ההחלטה לגבי טיפול ב- FUS יכולה להתקבל רק אחרי בדיקת MRI משום שלא כל מטופלת עם מיומה יכולה להתאים לטיפול זה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם