טיפול במיומה תוך שמירת פוריות.

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

28/03/2012 | 10:04 | מאת: אלי

ד"ר שלום, אני בת 27, ללא הריון עד עכשיו. לפני כשלושה שבועות גילו לי באולטרסאונד 2 מיומות צמודות אחת לשנייה בתוך הרחם. בעקבות כך אמרו לי שגודל הרחם מתאים לשבוע 11 בהריון. גודל המיומות הוא 69*64 מ"מ 43*50 מ"מ. אני מרגישה נפיחות בבטן בעקבות כך, ולחץ על שלפוחית השתן. כמו כן משפיע על היציאות- עצירות.והרגשה כללית לא נוחה וכאבים בבטן. אני רוצה לשמור על הפוריות כמובן ועל הרחם. האם טיפול אולטרסאונד ממוקד מתאים לי? האם פשוט ללכת על טיפול שמרני ומעקב? מהי העלות של הטיפול בFUS. לא מצאתי מידע על כך. אשמח לתשובה ועצה.

שלום רב, שרירנים רחמיים אצל נשים צעירות הנה תופעה ממש לא נדירה ואנו רואים יותר ויותר נשים צעירות שטרם ילדו עם הבעיה. אינני יכול לקבוע האם את מתאימה לטיפול ללא בדיקה - אבל נראה לי שכן.רצוי שתבדקי אצלנו , נשלים מספר בדיקות ורק אז נוכל להחליט יחד האם את מתאימה. כאן זה לא מקום לדבר על עלות הטיפול משום שיש כל מני הסדרים. אשמח לעזור לך.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם