ניתוח או לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

20/02/2012 | 15:28 | מאת: שרון

שלום אני בת 39 ויש לי מיומה. האולטרסואנד מראה נתונים אילו: מנח: קדמי מידות הרחם: 99x 83 x 87 מ"מ עובי אנדומטריום: 6.2 מ"מ מידות הרחם כוללות את השרירן, רירית הרחם נדחקת ע"י השרירן, בקיר האחורי שרירן אינטרה מורלי בגודל 66x65 מ"מ. שחלות תקינות. הציעו לי ניתוח באיכילוב בפתיחת בטן ואני מאד מפחדת האם ניתן להוציא אותו ע"י לפרסקופיה עם נתונים אילו. עדיין לא ילדתי. תודה רבה

שלום רב, אם את עדיין לא ילדת אזי השאלה הראשונה האם את בכלל זקוקה לניתוח. אם ניתוח - אז רק בפתיחת בטן. מאידך יש לשקול טיפול באולטרסאונד ממוקם - FUS ברמב"מ. לשאלות - טל. 04-8542292

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם