התלבטות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/01/2011 | 14:31 | מאת: יוספה

שלום דר פרידמן אני בת 47, יש לי מיומה ברחם. בבדיקת MRI שעברתי נמצאתי מתאימה לטיפול באולטרסאונד ממוקד. הרופא המליץ לי לשקול גם את האופציה של לפרוסקופיה. מבקשת את חוות דעתך בעניין. תודה

שלום רב, כריתת מיומה בניתוח לפרוסקופי הנו שיטה טובה, אך במיוחד ניתוח זה דורש מיומנות גבוהה במיוחד. לפי הערכות השונות שהתפרסמו בספרות המדעית ע"מ לרכוש טכניקה ומיומנות סבירה למנתח דרושים לפחות 100 ניתוחים של כריתת מיומות בניתוח לפרוסקופי. אינני מכיר אף מנתח אחד בארץ עם ניסיון כ"כ גדול.ניתוח לפרוסוקי הנו טיפול הרבה יותר פולשני בהשוואה עם טיפול FUS . אין בזה כל ספק.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם