מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/01/2011 | 14:02 | מאת: לאה

אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת מיומה חיצונית של 9-10 ס"מ. ניתוח מלא "פתיחת בטן". ברשותך שתי שאלות. ההריון הקודם (היחיד) שלי הסתיים בניתוח קיסרי. האם ניתוח המיומה מחייב שגם הריון הבא ייה בניתוח קיסרי? אני בת 39 והזמן אינו עומד מלכת....כמה זמן נדרש להחלמה, בממוצע (אני יודעת שזה אינדיבידואלי, בכ"ז)? והאם יש השלכה לטיפולי פוריות (את המיומה גילה רופא הפריון, ממש לפני הטיפול הראשון)

שלום רב, אני מניח שבעקבות כריתת מיומה ובהתחשב בניתוח קיסרי הקודם, תצתרכי לעבור ניתוח קיסרי חוזר.לפי דעתי ניתן להרות 3-4 חודשים לאחר הניתוח, מקסימום חצי שנה. כריתת מיומה עלולה לגרום להדבקויות באגן, דבר ליכול לפגוע בפוריות. ידוע שניתוח לכריתת שרירן לעיתים גורם להדבקויות.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם