שרירנים ברחם כשנתיים ודימום כבד

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

22/02/2024 | 06:13 | מאת: גלית

שלום רב, אני בת 37 , בריאה בדרך כלל ועברתי 3 לידות תקינות. לפני כשנתיים הלכתי לרופא בגלל דימום כבד בווסת ואמר לי שיש לי 2 שרירנים קטנים. מאז כל כמה חודשים אני הולכת לעשות אוטראסאונד. בחודש האחרון עשיתי וכרגע הרחם שלי הוא בגודל 8ס"מ, ויש לי 3 שרירנים לא גדולים מידי כ2.5 ס"מ . כל ווסת כבד בהרבה מבעבר, לוקחת כדורי ברזל. הלכתי למספר רופאים גם פרטיים, אחד מהם המליץ לכרות רחם ולסיים עם זה אם לא רוצה עוד ילדים. רופא אחר ממליץ על התקן או גלולות ואחר רק מעקב. אני מפחדת לנסות גלולות או התקן אף פעם לא השתמשתי שלא יעשה לי יותר דימום. גם ככה אני עייפה ונרדמת כל יום ב9 בערב ויש לי סחרחורות. השאלה מה עדיף להתחיל לנסות גלולות או התקן? רופא אחד אמר שיש אפשרות לקחת כדורים שלא גלולות שאפשר לקחת אותם 14 ימים מתחילת המחזור ואז לעשות הפסקה 14 ימים. דבר נוסף תמיד היה לי איחור של 5,6, ואפילו 13 ימים במחזור ופתאום מקבלת בזמן ואפילו מקדים בכמה ימים, יכול להיות שזה קשור מהשרירנים השתנה הזמן של קבלת המחזור? תודה רבה רבה!!

שלום רב, "אני מפחדת לנסות גלולות או התקן אף פעם לא השתמשתי שלא יעשה לי יותר דימום".... לפי דעתי זאת לא גישה נכונה. חייבת לנסות. לפי דעתי כדאי לנסות התקן תוך רחמי הורמולךח - MIRENA וזה רק בתנאל שחלל הרחם חלק, דה יינו שאין לחת של השרירן. כל זה ניתן לראות בבדיקת אולטרסאונד. אחרת נטילת גלולות למניעת ההיריון יכולה להועיל.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם