שאלה כריתת רחם לפרוסקופית

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

07/02/2024 | 21:36 | מאת: ריקי

היי בת 47 עברתי לידה רגילה ולידה בקיסרי לפני 17 שנה. מu.s התגלה שרירן בקיר אחורי בגודל 77*63*73 .השרירן גדל מאוד מהפעם האחרונה לפני שנה וחצי. הומלץ על כריתת רחם בשיטה לפרוסקופית. האם אין דרך אחרת חוץ מניתוח? אם לא עושים את הניתוח האם מסכן חיים? נאמר לי ששחלות ישארו מה זה אומר? מה לגבי יחסי מין האם יפגום? מה הסיכונים בניתוח? תודה

האם אין דרך אחרת חוץ מניתוח? *** ישנה שיטה ששמה HFUS אשר מתבצעת בעקן בבית חולים תל-השומר. תבררי. אם לא עושים את הניתוח האם מסכן חיים? *** חשוב לדעת שאכן ממדובר בשרירן - מיומה. אחרת אם אין תלונות והשרירן לא גורם לבעיות (כאבים, דימומים, לחץ על כיס השתן) אפשר גם לעקוב. נאמר לי ששחלות ישארו מה זה אומר? *** זה אומר שהפעילות ההורמונלית ממשיכה כרגיל. מה לגבי יחסי מין האם יפגום? *** בד"כ בעקבות הניתוח אין כל בעיה במגע מיני. מה הסיכונים בניתוח? *** על הסיכונים מקובל לשוחח עם המנתח. בהצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם