מיומות ברחם בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

14/12/2023 | 13:22 | מאת: חני

שלום אני בת 53. מחזור סדיר בדרך כלל. 3 ילדים מ- 3 הריונות תקינים בלידות טבעיות. יש לי רחם שרירני ולאחרונה גודל המיומות גורם ללחץ ותחושת אי נוחות ברוב שעות היממה. רחם שרירני 16 שבועות ושרירן 11 שבועות. בגלל הקירבה לגיל המעבר, המלצת הרופא לחכות שהמיומות יקטנו או ניתוח Aparoscopic hysterectomy + salpingectomy בגלל הנפיחות הגדולה ובגלל שמרגישה את הרחם 24/7 מתלבטת אם להוציא או להמתין תודה

אי אפשר לדעת מתי יפסק המחזור. וכם אז המיומה לא תקטן בהרבה. היות ויש לך תסמינים שגורמים לתלונות נראה לי שיש מקום לכריתת רחם תת שלמה (ללא כריתת צוואר הרחם במידה ובדיקת פאפס תקינה) בפתיחת בטן עם כריתה מניעתית של החצוצרות. במידה והשחלות בריאות אז לא כורתים אותן. ישם נתונים שהישארות של צוואר הרחם מונעת במידה מסויימת צניחת דפנות הנרתיק בעתיד.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם