מיומה שגורמת לבעיות בווסת

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

09/09/2023 | 11:40 | מאת: אליסה

שלום, בת 45, מזה שנתיים סובלת מדימומים ממושכים וכבדים בווסת , ווסת סדירה , בבדיקת הסטרוסקופיה התגלה שרירן 5 סמ' אינטראמורלי שנכנס ב50% לחלל הרחם , הוצע לבצע כריתת שרירן ביסטרוסקופיה ניתוחית , בכמה שלבים בגלל גודלו, לא הוצע לבצע כריתה בלפורוסקופיה בגלל ניתוח מורכב בבטן בזמן לידה לפני כמה שנים.בצעתי ניתוח אחת בינתיים לא חשה הקלה , המצב הולך ונהיה גרוע, דימום מוגבר עם גושים גדולים, כאבים עזים .שוקלת בכל זאת לעשות כריתת רחם ,רופא שלי לא ממליץ, ממליץ להתעזר בסבלנות, אני מריגשה על הקצה, איכות חיים שלי נפגע,המצב הנפשי נוראי , רוצה להיפטר מכל זה אחת ולתמיד,יש לי שני ילדים ולא מתכוונת להרות בעתיד. אשמח לדעה נוספת.

שלום רב, אמי מאד מבין אותך. בהתחשב במצבך : "אני מריגשה על הקצה, איכות חיים שלי נפגע,המצב הנפשי נוראי , רוצה להיפטר מכל זה אחת ולתמיד,יש לי שני ילדים ולא מתכוונת להרות בעתיד. אשמח לדעה נוספת" - כניראה שאין מנוס מכריתת רח. יחד עם זה יש עוד שתי פרוצדורות שבאות בחשבון ( אני אומר זאת בלי שבדקתי אותך ויתכן הן לא מתאימות לך): הכנסת התקן תוך רחמי הורמונלי או ביצוע הרס טרמי של רירית הרחם. ממליץ להתיעוץ עם הרופא המטפל. בהצלחה!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם