כאבי תופת משרירן בהריון

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/09/2023 | 04:11 | מאת: נגה

היי פרופ׳ אני בשבוע 17 ומאובחנת עם שרירן שגדל וכעת תוך שבוע הגיע ל6.5 סמ. מזה כיומיים כאבי תופת ברמה שמשתקים אותי. כאבים דמויי מחזור, התכווצויות, דקירות בצד ימין ושמאל בטן תחתונה, כאבים במפשעות, כאב שמוקרן לרגל, כאב בעצם הזנב.לאחר שהכאב לא עבר הגעתי למיון שם עשו לי ספקולום וus בטני ווגינלי. הממצא היה שהשרירן גדל וייתכן והוא זה שגורם לכאבים. הציעו לי בבית החולים עירוי של אופטלגין אבל סירבתי כי חשבתי שהכאב יחלוף. בינתיים שכובה במיטה וסובלת מאוד. הכאבים הם ככ חזקים שאני לא מסוגלת לתפקד! כשהרופאה לחצה ממש על השרירן, צרחתי. איך ממשיכים מכאן??

זאת יכולה להיות בעיה גברתי היקרה. קשה לי לומר במה מדובר כי לא בדקתי אותך ולא ראיתי את בדיקת ה- US שלך, לכן אני רק יכול לחשוב שמדובר בתופעה של נמק חלקי בתוך השרירן, תהליך שברוב המקרים לאט לאט נרגע. אני בכל זאת ממליץ ליטול משככי כאס (נראה לי שאופטלגין מותר) וגם אנטיביוטיקה ( מאד ממליץ) - תבררי אצל הרופא שלך איזה אנטיביוטיקה מותר. אני חושב שפנצילין לא מזיק לעובר. בהצלחה!

11/09/2023 | 11:02 | מאת: נגה

תודה אפשר לברר למה אנטיביוטיקה במצב של שרירן?? האם מדובר על תהליך דלקתי?

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם