מספר שרירנים ברחם ווסת כבד

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

19/08/2023 | 10:54 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36 בריאה בדרך כלל.לפני שנה וחצי דילו אצלי 3 שרירנים ברחם..נשיתי אולטראסאונד אחרון לפני 4 חודשים וזה מה שרשום לי: גודל רחם 80*59*70 ,עובי רירית 8.0 הודגם רחם במנח קידמי במרקם שרירני. הודגם מספר שרירנים: אינטראמורלי קידמי 20*30 מ"מ בעל מעט זרימות 17*15 מ"מ פונדלי 23*20 מ"מ בדצמבר אחרון הרגשתי לא טוב ביה לי זיעה קרה וחולשה כשקמתי מתוך שינה הזמנתי מדא שבאו ומדדו לי לחץ דם שהיה תקין.בבוקר הלכתי לעשות בדיקה דם ההמוגלובין היה 14, ברזל 26 ומחסני ברזל מרוקנים..אני לוקחת כדורי ברזל 2 ביום, באפריל עשיתי בדיקות דם עם הפסקה של 48 שעות בלי כדורים והברזל היה 158..הציעו לי כל מיני פיתרונות רופא אחד אמר כריתת רחם אם לא רוצה עוד ילדים, רופא אחר רק מעקב והתקן או גלולות..אני לא שמתי התקן ולא לוקחת גלולות אני מאוד מפחדת שיעשה לי דימום יותר גרוע..הווסת שלי ביומיים הראשונים ממש חזק, מרגישה חולשה ולפעמים שעומדת להתעלף..הדם לפמעים מגיע לי עד הרצפה בזמן המקלחת..זה לא מסוכן המצב הזה? זה לא יכול לגרום להלם תת נפחי? רשום שוסת חזק זה 80 מ"ל של דם במקום 40..אני מרגישה שיוצא לי 80 מ"ל ביום!! כמה דם פד בדרך כלל סופג? איזה טיפול היתה ממליץ לי? הרופא אמר לי כריתת רחם, שאלתי אותו למה אי אפשר רק להוציא את השרירנים אמר בגלל שהרחם גם גדל..הבאמת אי אפשר להוציא רק שיררנים עם גודל רחם כמו שלי? תודה רבה רבה!!

שלום רב, קשה לי לתת לך המלצה כלשהי בלי שבדקתי אותך. בהתחשב בדימומים כ"כ חזקים ישנה אינדיקציה לכריתת רחם. יחד עם זה אפשר לנסות ולבצע ניתוח שמרני דהיינו לכרות את השרירנים בלבד. אין בזה שום דבר חדש לניתוחים לכריתת מיומות בלבד זה דבר בהחלט מקובל. זה לא תמיד מצליח אבל לנסות בהחלט ניתן.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם