שרירן עם זרימת דם ערה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

05/07/2023 | 13:32 | מאת: IRIT

שלום רב. בת 54 . 4 לידות . שרירן כ11 ס"מ . קיים כ15 שנה. עדיין עם ווסת סדירה. ללא דימום חזק .נאמר ע"י רופא שמיומה עם זרימות עירות ביותר. יש כאבים באגן תקופה ארוכה כנראה ממיומה . האם זה אינדיקציה לניתוח ? מה זה אומר מבחינת סכנה - זרימות ערות ? מבחינתי לא מעוננת בניתוח אם אין סכנה תודה

שרירן בגודל 11 ס"מ שגורם לכאבים, דבר שלא היה בעבר, עם זרימה משמעותית מהווה אינדיקציה יחסית לניתוח - כריתת שרירן או כריתת רחם. בגיל 54 לא מקובל לבצע כריתת שרירן בלבד (אגב חייבים תוך כדי הניתוח לבדוק במעבדה פתולוגית האם ממצא שפיר). אלא מבצעים כריתת רחם. בהצלחה!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם