ניתוח קיסרי לאחר הסרת שרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

26/06/2023 | 17:36 | מאת: שני

שלום, בת 30 ללא הריונות בעבר. עברתי לפני 3 חודשים ניתוח לפרוסקופי לכריתת שרירן של 5-6 ס"מ בפונדוס. סיכום מהלך הניתוח: "זיהוי המיומה, פתיחת מיומטריום מעליה, הגעה לשרירן וחילוצו ללא קושי. לא נפתח חלל הרחם. סגירת חתך רחמי ע"י תפרי וילוק 0 ממושכים בשתי שכבות." השאלות שלי הן כאלה: 1. כמה זמן עליי לחכות עד כניסה להיריון? 2. האם אהיה חייבת לעבור ניתוח קיסרי? 3. האם יש תלות בזמן שיעבור עד הכניסה להיריון בהחלטה האם אעבור ניתוח או לא? תודה רבה מראש על התשובות

שלום רב, . כמה זמן עליי לחכות עד כניסה להיריון? * אין תשובה חד משמעי. לפי דעתי מינימום שישה חודשים אבל אני הייתי ממליץ שנה. 2. האם אהיה חייבת לעבור ניתוח קיסרי? * חייבים לראות את דו"ח הניתוח. הכי טוב להייעץ עם רופא שניתוח אותך. 3. האם יש תלות בזמן שיעבור עד הכניסה להיריון בהחלטה האם אעבור ניתוח או לא? * לא ממש.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם