ניתוח להסרת מיומה בגודל 9 סמ

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

17/06/2023 | 14:27 | מאת: אור

היי, מועמדת לניתוח להסרת מיומה לאחר שגדלה מ7 ס״מ ל9 תוך שנה (הרופא אמר שייתכן שאלו 2 שרירנים מחוברים) . הניתוח יבוצע בלפרוסקופיה. השאלה שלי- האם הניתוח יכול לפגוע בפריון? השרירן ממוקם בתוך דופן הרחם ובולט מעט לחלל. האם זה יכול לפגוע ברירית כך שתהיה דקה ולא תוכל להחזיק הריון? האם יחתכו חלק גדול מהדופן ואז יש מצב שלא יהיה ניתן להחזיק הריון? מתה מפחד מהמצב ולא יודעת מה לעשות ;( בת 29 רווקה ללא ילדים

בוקר טוב, * הניתוח יבוצע בלפרוסקופיה... - ממליץ לבצע את הניתוח רק בפתיחת בטן. ָ* השאלה שלי- האם הניתוח יכול לפגוע בפריון? - יתכן. הסיכוי קיים למרות שלא גדול. * השרירן ממוקם בתוך דופן הרחם ובולט מעט לחלל. האם זה יכול לפגוע ברירית כך שתהיה דקה ולא תוכל להחזיק הריון? - שוב, התשובה חיובית, לכן הטכניקה של הניתוח יכולה להשפיע. * האם יחתכו חלק גדול מהדופן ואז יש מצב שלא יהיה ניתן להחזיק הריון? - אין תשובה חד משמעית... אני בעד הניתוח בפתיחת בטן. בהצלחה!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם