שרירן סב מוקוזי 15 ממ

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

15/04/2023 | 21:05 | מאת: אילה

שלום, בת 35 ללא לידות בעבר, בטיפולי הזרעה מתרומת זרע (לא ניסיתי מעולם להיכנס להריון טבעי). פרופיל הורמונלי תקין. בבדיקות טרום הריון, אותר שרירן תת רירי בגודל 15 ממ. חלקו בדופן ויתכן שחלקו בולט לחלל הרחם. אין סימפטומים: אין דימום בין וסתי, אין אנמיה, אין דימום כבד או כאבים חריגים. רופאת נשים אמרה להתעלם מהשרירן. מאוחר יותר, רופא הפוריות המליץ לשקול בירור. הזרעה ראשונה נכשלה. כעת השאלה האם סביר להמשיך בטיפולי הזרעה ללא טיפול בשרירן? יש לי חשש לטפל כיוון שאין סימפטומים והטיפול בשרירן מחייב הפסקה די ארוכה בטיפולי פוריות. וגם הבנתי שסטטיסטית, טיפול בשרירן תת רירי קטן וא-סימפטומטי לא בהכרח משפר את סיכויי ההריון.

את חייבת לקבל חו"ד של רופא הפיריון שמטפל בך. לפי דעתי אם המיומה בולטת לתוך חלל רחם כדאי כרו אותה בניתוח היסטרוסבקופי.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם