היסטרוסקופיה ופוליפ שחזר

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/04/2023 | 11:16 | מאת: מיכל

בת 50 וללא וסת. לפני 9 חודשים פוליפ זעיר שהוצא מרירית הרחם hysteroscopy Operative: Non-cyclic endometrium. הליך מקומי וללא הרדמה מלאה. לפני כחודש שוב דימום קל נבדקה ושוב אובחן בחלל ממצא בגודל 1.9*0.94 ס"מ עם חללים ציסטיים, לא הודגמו זרימות, שחלות בגודל ומרקם תקינים דו"צ. אין נוזל חופשי באגן PV- מה הסיבה להופעת פוליפ מחדש? מה השיטה הטובה ביותר לבצע את ההיסטרוסקופיה והוצאת הפוליפ? האם בלייזר?

שלום רב, מה הסיבה להופעת פוליפ מחדש? * זה לא לגמרי ברור. יתכן שפוליפ הקודם לא הוצא בשלמות. מה השיטה הטובה ביותר לבצע את ההיסטרוסקופיה והוצאת הפוליפ? האם בלייזר? * לפי בדיקת אולטרסאונד הפעם יש לך פוליפ די גדול שגרם לדימום, ולעניות דעתי חייבים להויאו בהיסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה כללית. זה לא מתבצע באמצעות הלייזר. בהצלחה.

שלום רב, דומני שכבר עניתי. בכל אופן ממליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה כללית.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם