האם להסיר מיומה בניתוח לפרוסקופי

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/02/2023 | 21:38 | מאת: שני

שלום, בת 30, נשואה לא ילדים. ברצוננו להתחיל לנסות להרות בקרוב. יש לי שרירן אינטרמורלי בדופן האחורי (קוטר מקסימלי 6.1 ס"מ, לפני שנה הוא היה בגודל 4 ס"מ) השרירן דוחק את החלל כלפי מעלה. בנוסף יש לי אנדומטריוזיס. רופא המליץ לי לבצע הסרה של השרירן בניתוח לפרוסקופי (ועל הדרך להסיר נגעים של אנדומטריוזיס, אבל זה לא העיקר). מאוד מתלבטת האם זה הדבר הנכון לעשות. אני לא סובלת יותר מידי מכאבים אבל הרופא הסביר ששרירן כזה גדול יכול להוביל להפלות, לידה מוקדמת והיפרדות שלייה בהיריון. מצד שני ניתוח משמעותו דחייה של תחילת הניסיונות וניתוחים קיסריים. אשמח לשמוע חוות דעת מהמומחים. תודה רבה

שלום רב, אני ממליץ לבצע ניתוח שמרני לכריתת השרירן בפתיחת בטן. לפי דעתי אחוזיי ההצלחה גבוהים למדי. בהצלחה.

לא, רק בפתיחת בטן.

08/03/2023 | 15:46 | מאת: שני

למה לא בלפרוסקופיה? והאם בכלל חייב ניתוח במצבי או שאפשר לחכות ולהיכנס להיריון ככה?

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם