ניתוח כריתת שרירנים בגישה בטנית

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/02/2023 | 19:47 | מאת: ריטה

בת 30 + 2 ) לידות רגילות). ברקע רחם שרירני גדול מעל לגובה הטבור . רחם גדול כ- 25 שבועות לפחות. TVS+TAS- מתבלטים 2 שרירנים עיקריים 14 ס"מ פונדלי ו 6 ס"מ קדמי נמוך יותר. כמוכן, נצפו שרירנים נוספים רבים מעל הרחם שמגיעים מעל הטבור ולא ניתנים למדידה בשל גודלם. השרירן הגדול שניתן למדוד 108*160 מ"מ. נצפה חלל רחם וגוף רחם דחוק לימין רירית אקוגנית מושפעת מהשרירן הגדול או ביוץ. לא סובלת מתסמינים כלל ( לא דימום , לא כאבים , לא דחיפות בשתן) מעוניינת בהריון ושמירת הרחם מה סיכויי ההצלחה של ניתוח שכזה? אם בכלל קיים סיכוי להצלחה ואי כריתת רחם? והאם סיבוכים זה משהו שיכול בסיכוי גבוה? אודה על כל עזרה . אני בחששות מרובים

שלום רב, אין לי ספק שיש מקום לניתוח שמרני לכיתת שרירנים בפתיחת בטן. לפי הנסיון שלי סיכויי הצלחה די גבוהים.

שלום רב, אין לי ספק שחייבים לבצע ניתוח שמרני לכריתת מיומות. מהניסיון שלי סיכויי ההצלחה די גבוהים.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם