בת 21 רווקה, אחרי מיומקטומי לפני פחות משנה של שרירן 8 ס"מ וצריבה של ע

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

22/12/2022 | 10:27 | מאת: יפעת

בוקר טוב, ביתי חיילת בת21 , לפני שנה עברה כריתת מיומה מקיר קידמי של הרחם שהיה גדול- 8 ס"מ ולחץ על שלפוחית השתן, ואיכות החיים עקב כך התדרדרה. בבדיקה שגרתית השבוע, ללא תלונות ספציפיות. שוב התגלתה מיומה בגודל 3/3 ס"מ. כמו כן נמצא: רחם קדמי, מרקם שרירני, רירית 3 מ"מ דקה וסדירה, בקיר הקדמי שרירן 3*3 ס"מ, שחלות במ"פ, ללא נוזל בדאגלס ו.א: לפני 10 ימים, וסתות סדירות 28/5. בבדיקתה: במצב כללי טוב, מדדים תקינים. בטן רכה, לא רגישה, ללא סג"צ . PS:פות נרתיק וצואר במראה תקין, ללא דמם או הפר קדמי, ללא רגישות אגנית. TVS:. מבקשת לשאול כמה מהר מיומה גדלה( כרגע המיומה החדשה בגודל 3/3 ס"מ),מה אתה מציע לעשות בנדון? רק לפני שנה עברה מיומקטומי וצריבה בניתוח של עוד 3 מיומות בקיר הקידמי, לא הגיוני כל שנה ניתוח להוצאת מיומה. האם יש קשר לתזונה ?

שלום רב, אי אפשר לצפות את קצב הגדילה של מיומות. אין שום קשר לתזונה. בשלב זה אני ממליץ לבצע MRI של האגן על מנת להעריך ביתר דיוק את כל הממצאים הרחמיים.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם