בת 53 מחזור חלש שנמשך 10 ימים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

10/11/2022 | 14:01 | מאת: יעל

נבדקתי היום אצל רופאת נשים. אני בת 53 עדיין וסת סדיר מלבד החודש האחרון. הוסת הגיעה לאחר 38 ימים במקום 28 ימים. הוסת שלי סדיר כמו שעון שוויצרי. המחזור הנוכחי כעת היה חלש ועדיין נמשך. כבר 10 ימים ולא עושה רושם שעומד להיפסק. הרופאה היום איבחנה בus שרירן בגודל19ממ בדופןצאחורית/פונזוס יתכן בולט לחלל. האם המחזור לא נפסק בגלל השרירן? האם חייבים לגשת להוציא או שמספיק מעקב? האם יכול להעלם מעצמו? המחזור ארוך ולא נפסק. זה מדאיג אותי. הרופאה קבעה שהכל בסדר והוא יפסק. האם תשובתה מרגיעה או שצריך לגשת מיד ועכשיו לטיפול כלשהו? תודה רבה.

האם המחזור לא נפסק בגלל השרירן? *** לא נראה לי. מדובר באי סדירות המחזור בשל גיל המעבר. האם חייבים לגשת להוציא או שמספיק מעקב? *** נראה לי שאת פשוט חייבת להיות במעקב. האם יכול להעלם מעצמו? *** כאשר נפסק המחזור אז השרירן בד"כ קטן. האם תשובתה מרגיעה או שצריך לגשת מיד ועכשיו לטיפול כלשהו? *** אין סיבה לבהלה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם