מיומה בגודל 7 ס״מ- התייעצות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/08/2022 | 20:34 | מאת: אור

היי, בת 29 ללא ילדים, מיומה בגודל 7 ס״מ התגלתה לאחר בדיקה אצל רופאת נשים בעקבות המוגלובין שהגיע ל6.5. מחזור סדיר ללא כאבים קשים/חריגים נמשך כ4-5 ימים. לא סובלת מכאבים מיוחדים, כעת אחרי מתן עירויי ברזל וכדורים המוגלובין כבר הגיע ל13.5. לאחר התייעצות עם מומחה הומלץ להשאיר את המצב כפי שהוא ולא לנתח אלא רק להיות במעקב לגבי האנמיה. מאוד מאוד חוששת מההשפעה של המיומה על כניסה להריון בעתיד. האם לא עדיף להוציא לפני שהמיומה תגדל עוד? כמה מסוכן זה יכול להיות בעתיד ולהוות הפרעה בפריון? מכירה נשים שזה הקשה עליהן מאוד ועשה בעיות. מה דעתך?

08/08/2022 | 20:38 | מאת: אור

מציינת שהמיומה דוחקת מעט את דופן הרחם

הי, דעתי היא חד משעית - להוציא את המיומה בניתוח פתיחת בטן. את צעירה ואצל נשים צעירות מיומות גודלות במהירות. את תגיעי במהירה שוב לירידה בהמוגלובין. ניתוח כריתת מיומה זה ניתוח יחסית פשוט והתוצאות, לפי ניסיוני, מצוינות. עשיתי עשרות רבות ניתוחים כאלה. בהצלחה!

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם