התייעצות הסרת מיומות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

03/05/2022 | 13:11 | מאת: ETI

היי, בת 36 ללא ילדים יש לי רחם שרירני קשרי. מכיל 3 מיומות גדולות,כולן סובסרוזיות, יתכן חדירה מעטה לדופן. 2 מיומות בדופן קידמי,מחוברות, האחת 9.5X8.03 ס"מ ומחוברת אליה מיומה 4.34X4.02. מיומה נוספת סובסרוזית עם חדירה מעטה לדופן אחורית 5.84X4.6 עם מוקדים נקודתיים מסויידים בתוכה. המיומות אינן נוגעות בחלל הרחם, למעשה די רחוקות ממנו.חלל הרחם סדיר ללא מחיצות או מלפורמוציות מבניות אחרות.פס רירית לוטאלי של 10 מ"מ סדיר, כאמור ללא לחץ על המיומות. 2 שחלות בגודל+מרקם תקין. אין נוזל בעגן. אני מעוניינת להיכנס להריון השנה באופן טבעי. עד היום חייתי איתן בשלום אך היות ואחת מהן גדלה בשנתיים האחרונות אני חוששת. 1. האם לדעתך בעקבות הממצאים הנ"ל אני צריכה להסיר אותם? 2. האם אוכל לבצע הסרה בשיטת ה MRI+האולטראסאונד? במידה ולא, באיזה שיטת ניתוח? 3. אם לא אסיר אותם האם הרחם שלי יוכל להחזיק הריון? תודה מראש אתי

שלום רב, 1. האם לדעתך בעקבות הממצאים הנ"ל אני צריכה להסיר אותם? אני מתרשם שיש צורך בניתוח לכריתת מיומות. 2. האם אוכל לבצע הסרה בשיטת ה MRI+האולטראסאונד? במידה ולא, באיזה שיטת ניתוח? - התשובה היא לא. ממליץ על כריתת מיומות בפתיחת בטן. 3. אם לא אסיר אותם האם הרחם שלי יוכל להחזיק הריון? - זו תמיד השאלה. את חייבת לדעת שמיומות בד"כ גדלות בצורה נכרת בזמן ההיריון.

שלום רב, 1. האם לדעתך בעקבות הממצאים הנ"ל אני צריכה להסיר אותם? אני מתרשם שיש צורך בניתוח לכריתת מיומות. 2. האם אוכל לבצע הסרה בשיטת ה MRI+האולטראסאונד? במידה ולא, באיזה שיטת ניתוח? - התשובה היא לא. ממליץ על כריתת מיומות בפתיחת בטן. 3. אם לא אסיר אותם האם הרחם שלי יוכל להחזיק הריון? - זו תמיד השאלה. את חייבת לדעת שמיומות בד"כ גדלות בצורה נכרת בזמן ההיריון

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם