שרירן לבחורה בת 20 שאולי הוא הגורם להשתנה מרובה , ומה נכון לעשות והי

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

28/10/2021 | 04:28 | מאת: יפעת

בוקר טוב, ביתי בת 20 עם קושי לשלוט במתן השתן, לדבריה תמיד שתתה הרבה אך יכלה לשלוט ולהיתאפק, אך בחודשים האחרונים יש לה קושי לשלוט , כמות השתן גדולה מ"ס פעמים ביום, כמות גדולה, וכשמסיימת יש שארית שהיא מטילה אחרי הטלת השתן הראשונית עוד. בבדיקות תרבית שתן וכל הבדיקות שללו דלקת בדרכי השתן- ולמרות זאת גם קיבלה אנטיביוטיקה,אולטראסאונד דרכי שתן וכיליה תקינים. מבחינה גניקולוגית: מקיימת יחסי מין עם בן זוג קבוע. ב2 אולטראסאונדים שביצע בהפרש של 305 חודשים לערך, השרירן שברחם בקיר הקידמי גדל, להלן התוצאות: באולטראסאונד גניקולוגי מה 4/7 נמצא: ו.א 9.6.21 רחם : 56*108*87 מ"מ בקיר קידמי ניפצה שרירן 50*59 מ"מ רירית: 3.2 מ"מ שחלה ימנית: 20*10 מ"מ, נצפו זקיקים קטנים שחלה שמאליה: 20*11 מ"מ ,נצפו זקיקים קטנים ללא נוזל בדוגלס באולטראסאונד גניקולוגי מה 27/10 נמצא: ו.א 27.10.21 רחם 99*79 מ"מ רירית: 4 מ"מ בקיר קידמי ניפצה שרירן 63*66 מ"מ שחלה ימנית: 21*10 מ"מ, נצפו זקיקים קטנים שחלה שמאליה: 30*15 מ"מ ,נצפו זקיקים קטנים ללא נוזל בדוגלס לדבריה אינה יכולה להתנהל כך, בעיקר בנהיגה ואחרים. *** האם הסיבה להשתנה הרבה היא לחץ של השרירן אולי על שלפוחית השתן? כיצד אפשר לאבחן בודאות? ואם כן מה צריך לעשות בקשה? חשוב לי לציין שביתי בת 20 טרם ילדה ואני מפחדת מפרוצדורה ניתוחית שחלילה תסבך את עניין הילודה ואו תיפגע בכיס השתן? אשמח לעזרתך

שלום רב, דחיפות והתכיפות במתן שתן ישירות קשורים לרחם שרירני עם שרירן גדול שגדל לאחרונה. היא חייבת להוציא את המיומה בהקשם. אצל נשים צעירות המיומות גדלות במהירות ומוטב לעבור הוצאת המיומה בניתוח בבטן פתוחה בלבד.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם