שרירן 7 סמ לא דוחק רירית

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/07/2021 | 09:27 | מאת: דנה

ד"ר שלום, בת 42 רווקה ללא ילדים, בטיפולי ivf כשנה ללא הצלחה. שרירן בגודל 7×4 (לפעמים אומרים לי 5×4,אולי תלוי בזמן שבו נעשה אולטרסאונד?!). השרירן בדופן ימני (נדמה לי אחורי) בולט לפרמטוריום שאינו דוחק את רירית/חלל רחם לפי אולטרסאונד תלת מימד והיסטרוסקופיה. בשנה אחרונה רופא פריון המליץ בעקבות בדיקות לא לגעת. כיום, רופא פריון חדש ממליץ להסיר, לטענתו 7סמ זה גדול וכדאי להסיר לפני הריון גם אם לא דוחק רירית. מה דעתך? מה ניתן לעשות כשכל רופא ממליץ אחרת? מה הסיכון בשרירן כזה? האם יש עוד בדיקות לבצע כדי לקבל החלטה מושכלת? תודה

ערב טוב, בהתאם לגישה המומלצת במקרים בהם קיים שרירן רחמי גדול ואי כניסה להיריון בטיפולי IVF מומלץ להוציא את המיומה בדרך ניתוחית.

13/07/2021 | 23:16 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה. האם זו גישה מומלצת גם לנשים מעל גיל 40 שאז גם הגיל הוא פקטור בחוסר הצלחה? ואשמח מאוד להבין גם לגבי הריון. האם שרירן בדופן בגודל זה מסוכן בהריון? מהם הסכנות? תודה רבה!.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם