שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/11/2011 | 15:35 | מאת: אני

היי, בת 33 ללא ילדים- לפני כחודש נתגלה במקרה בו שרירן אשר תופס את כל צד ימני של הרחם מהדולגס ועד דופן קדמי באיזור הפרה מטריום. גודל השרירן 8 ס"מ והוא דוחק את הטפולה הימנית, רחם מוגדל 12 שבועות.רירית 7 מ"מ, שחלה שמאלית 41מ"מ עם cl,שחלה ימנית 45 מ"מ. בריאה בדרך כלל פרט לאנמיה קלה (המוגלובין של 9) וכאבי מחזור שנים רבות, מחזור סדיר. חוששת מניתוח ומעוניינת להרות בעתיד. יש לי מספר שאלות : 1. מה הטיפול המומלץ?האם טיפול מסוג mri מתאים לי ? ואם כן לכמה זמן הוא מטפל בבעיה ? 2.מומחה המליץ לי על ניתוח- מה הסיכונים ? 3.מה תכיפות הטיפול ? ( בהנחה שהשרירן לא מפריע לי) אנא תשובתך בהקדם תודה,

שלום רב, ישנם מספר גישות טיפוליות: 1. מעקב בלבד - במיוחד שלפי דביירך השרירן לא מפריע לך. אגב, אנמיה כתוצאה נדימומים חזקים בהחלט קשורה לשרירן. 2. ניתן לבצע ניתוח שמרני להוצאת השרירן. 3. אפשר לשקול טיפול באולטרסאונד ממוקד ברמב"מ. לצורך כך את חייבת להבדק המרפאתי ברמב"מ ולבצע בדיקת MRI . אשמח לשוחח איתך על כל האפשרוין והסיבוכים האפשריים בטיפול זה או אחר. בברכה

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם