שרירן והורמון גבוה לפני כניסה להיריון

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

22/10/2020 | 04:28 | מאת: רותם

שלום ד"ר מיכאל פרידמן, אשמח לקבלת חוות דעתך: אני בת 36, נשואה ללא ילדים עם אי פיריון ראשוני. עברתי הפלה טבעית ללא צורך התערבותי בגיל 34 ומאז לא הצלחתי להיכנס להיריון. בנוסף קיים אצלי הורמון אנדרוסטנדיון גבוה, סביבות 30 nmol/L ללא שיעור יתר, רק אקנה קלה. לפי מה שהבנתי אין צורך בטיפול תרופתי. שאר המדדים בימים הראשונים למחזור הם: Estradiol e2 363pmol/L Progesterone קטן מ2 LH 4.3 IU/L המחזור שלי סדיר (נוטה לכבד). בנובמבר 2019 אובחן לי בדופן האחורי קרוב לצוואר הרחם אזור הטרוגני בהתחלה בגודל 19*16 וכמה ימים אח"כ בגודל 23*22*26 מ"מ שיכול להתאים לשרירן אינטראמוראלי. השרירן לא מעוות את אזור צוואר הרחם אך נמצא במקום אסטרטגי. עקב גודלו הקטן יחסית (לפי הבנתי המצומצמת) אני שוקלת להסירו לפני התחלת הזרעות כדי להקטין את הסיכון לסיבוכים במהלך ההיריון והלידה. 1. האם כדאי להוציא את השרירן לפני התחלת הזרעות? אם כן בגודל ומיקום כזה היסטרוסקופיה ניתוחית תספיק? לאחר כמה זמן מהניתוח אוכל להתחיל הזרעות? 2. בקשר לאנדרוסטנדיון, האם יכול להפריע במהלך ההיריון או להפריע לכניסה להיריון? האם כדאי לקחת סטרואידים (פרדניזון) במהלך ההיריון או כבר במהלך ההזרעות עקב כך? בתודה רבה

1. האם כדאי להוציא את השרירן לפני התחלת הזרעות? === לפי התאור שלך - אין צורך 2. בקשר לאנדרוסטנדיון, האם יכול להפריע במהלך ההיריון או להפריע לכניסה להיריון? === במידה ואת מבייצת אז לא. האם כדאי לקחת סטרואידים (פרדניזון) במהלך ההיריון או כבר במהלך ההזרעות עקב כך? === השאלה הזאת מיועדת לשיחה עם רופא המטפל.

25/10/2020 | 05:45 | מאת: רותם

תודה רבה

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם